MARAMUREȘ

Există multe locuri frumoase în lume și fiecare dintre ele sunt unice pentru că emoția creată de fiecare loc în parte este diferită. Nu poate muntele să-ți ofere emoția pe care o trăiești vara la mare așa cum nu poate Bucureștiul să ofere ce oferă Maramureșul. Dar Maramureșul mai vine cu ceva special. Oamenii!

Natura îți oferă liniște și relaxare, dar oamenii… oamenii sunt cei care au puterea să-ți ofere acel ceva ce nu se poate compara cu nimic. Poate din acest motiv nu ne căsătorim cu marea sau muntele. Poate din același motiv, nu mergem să ne confesăm unui pom sau unei flori atunci când ne “apasă” ceva sau nu suntem dezamăgiți de vremea rece care ne strică planurile la fel de tare ca atunci când ne dezamăgește o persoană.

Iar aici intervine Maramureșul care vine cu oameni calmi, oameni care nu merg cu capul în pământ pentru a ajunge la job, oameni parcă de prin orice alte părți, dar nu de prin orașele aglomerate unde stresul își găsește mereu loc. Aici în Maramureș, parcă și grijile sunt altele. Oamenii cosesc fânul cântând, mănâncă și se mulțumesc cu ce au. Grija de a te îmbogății peste noapte nu există. În Maramureș intri ca într-o altă țară iar ție călătorule evident iți place din moment ce numărul turiștilor a crescut de la an la an. Aici fiecare dintre noi vrem să păstrăm tradiția timpurilor vechi când copii fiind, mergeam în sate la bunici. Aici, parcă și pâinea are alt gust. Aici te întâlnești iar și iar cu mirosul de fân proaspăt cosit.

Dacă ai mai fost pe aici, ai un motiv să te întorci, dacă nu ai mai fost …pe agenda ta trebuie să apară MARAMUREȘ!